Răpirea fiicei ambasadorului afgan în Pakistan: Afganistanul își recheamă ambasadorul, invocând amenințări la adresa securității personalului diplomatic

  • 19 Iulie 2021 09:16
Răpirea fiicei ambasadorului afgan în Pakistan: Afganistanul își recheamă ambasadorul, invocând amenințări la adresa securității personalului diplomatic

Afganistanul și-a rechemat duminică ambasadorul din Pakistan, invocând răpirea fiicei acestuia și persistența amenințărilor la adresa securității personalului diplomatic. Mai mulți înalți diplomați afgani aflați la post la Islamabad au fost rechemați de asemenea în țară, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Sâmbătă, ministerul afgan de Externe l-a convocat pe ambasadorul pakistanez la Kabul pentru a-i transmite "proteste vehemente" după ce Silsila Alikhil, fiica ambasadorului afgan la Islamabad, Najibullah Alikhil, a fost răpită preț de câteva ore de necunoscuți, care au torturat-o. Pakistanul a anunțat că a întărit securitatea ambasadorului și a lansat o anchetă.

MAE afgan a menționat într-un comunicat că o delegație afgană va vizita într-un viitor apropiat Pakistanul "pentru a evalua" aceste probleme și că ar putea fi luate "măsuri suplimentare".

Relațiile dintre cele două state învecinate sunt tensionate de mai mulți ani, Kabulul acuzând Pakistanul că le-a acordat refugiu talibanilor, iar Islamabadul acuzând la rândul său Afganistanul că a închis ochii la atacurile lansate asupra sa de grupuri ostile de pe teritoriul afgan. În ultimele zile tensiunile s-au intensificat, prim vicepreședintele afgan Amrullah Saleh acuzând între altele în social media armata pakistaneză că a acordat "sprijin aerian talibanilor în anumite zone", acuzații dezmințite ferm de Islamabad.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău