Răpirea ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus: dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, trimis în judecată

  • 13 August 2021 10:19
Răpirea ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus: dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, trimis în judecată

Procuratura anunță că a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care a contribuit la răpirea fostului judecător ucrainean, Mykola Chaus, în aprilie 2021.

Inculpatul are vârsta de 30 de ani și a făcut serviciul militar în forțele speciale naționale. Acesta muncea în Ucraina în calitate de agent de pază al unui local, atunci când în februarie curent a fost racolat de grupul de persoane, care au participat ulterior la activitățile infracționale. Acesta ar fi adunat informații despre judecătorul ucrainean Chaus, pe care le-a transmis comanditarilor.

Anterior, inculpatul a fost reținut și plasat în arest preventiv. Recent, acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, astfel continuă să fie cercetat penal în arest la domiciliu, sub supravegherea poliției.

Amintim că fostul judecător ucrainean a fost răpit din centrul Chișinăului și dus într-o direcție necunoscută. El era cercetat pentru corupție în Ucraina și se afla în Republica Moldova unde a cerut azil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău