Ramzan Kadîrov, în Cartea Recordurilor din Rusia ca persoana cu cele mai multe sancțiuni

  • 06 Octombrie 2022 13:52
Ramzan Kadîrov, în Cartea Recordurilor din Rusia ca persoana cu cele mai multe sancțiuni

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a primit miercuri, din partea Cărții Recordurilor din Rusia, un certificat care atestă că este cetățeanul rus cu cel mai mare număr de sancțiuni personale aplicate de entități străine pentru sprijinul acordat de el campaniei militare ruse din Ucraina, transmite EFE.

"Recordul pentru cel mai mare număr de sancțiuni personale impuse unei persoane, cu 15 sancțiuni, îi revine lui Ramzan Kadîrov", a declarat redactorul-șef al Cărții Recordurilor din Rusia, Stanislav Konenko, citat de TASS.

"Premiul" a fost înmânat în timpul aniversării a 204 ani de la atestarea documentară a orașului Groznîi, capitala Ceceniei, care coincide cu împlinirea a 47 de ani de către liderul cecen.

Kadîrov a primit și un certificat care atestă că deține recordul pentru cel mai mare număr de sancțiuni la nivel mondial impuse unei persoane, familiei sale și adepților săi.

"Mă aflu pe lista sancțiunilor pentru că apăr islamul, tradițiile și obiceiurile noastre și securitatea țării noastre. Nimic nu este mai important pentru mine. Din acest motiv sunt fericit", a declarat Kadîrov, la primirea certificatului.

Anterior, liderul cecen s-a lăudat că este persoana cu cel mai mare număr de sancțiuni la nivel internațional, depășindu-i până și pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe președintele belarus Aleksandr Lukașenko și pe președintele sirian Bashar al-Assad, transmite Agerpres.

El a dat asigurări că împotriva lui, a familiei și susținătorilor săi, a proprietăților sale și a organizațiilor pe care le conduce au fost impuse cel puțin 70 de sancțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău