Ramona Mănescu, la întrevederea cu Maia Sandu | Angajamentul României pentru R.Moldova face deja parte din ADN-ul statului român și va continua cu aceeași intensitate

  • 10 Octombrie 2019 09:22
Ramona Mănescu, la întrevederea cu Maia Sandu | Angajamentul României pentru R.Moldova face deja parte din ADN-ul statului român și va continua cu aceeași intensitate

Pentru aprofundarea relațiilor dintre România și Republica Moldova este necesară urgentarea proiectelor de interconectare pe infrastructura energetică. Astfel, este importantă finalizarea lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, planificată pentru perioada aprilie-mai 2020.

Declarațiile în aceste sens au fost făcute la întrevederea premierului Maia Sandu cu ministrul afacerilor externe al României, Ramona Mănescu, care a efectuat ieri o vizită în Republica Moldova, transmite IPN:

Premierul moldovean și-a exprimat recunoștința pentru susținerea oferită de România Republicii Moldova și a subliniat importanța dialogului politic activ și cooperarea sectorială vastă, dezvoltate în cadrul Parteneriatului Strategic european. Maia Sandu a menționat că România este un partener comercial de încredere, iar relațiile comercial-economice au o dinamică pozitivă.

„Apreciem promptitudinea și deschiderea cu care Guvernului României a răspuns la solicitarea Guvernului RM privind suportul pentru a ne realiza obiectivul de aliniere și racordare a țării noastre la standardele și valorile europene prin modernizarea țării, eradicarea corupției și reforma justiției”, a declarat Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Prim-ministrul Maia Sandu și Ramona Mănescu  au apreciat realizarea proiectelor comune de succes, exprimând interesul pentru continuarea acestora în domeniile prioritare: educație, cultură, energie, agricultură și altele.

„România este fermă în a oferi sprijin Republicii Moldova prin implementarea mai multor proiecte de cooperare. Este vorba despre sprijinul ce ține de infrastructura energetică reciproc avantajoasă, sprijinul politic pentru consolidarea relațiilor bilaterale, dar și cel financiar. Angajamentul României pentru Republica Moldova face deja parte din ADN-ul statului român și va continua cu aceeași intensitate, indiferent de cine este la guvernare sau cine e președinte în România”, a declarat Ramona Mănescu.

De asemenea, a fost reiterată importanța fluidizării traficului la frontieră prin coordonarea acțiunilor comune, inclusiv sincronizarea numărului de personal al autorităților vamale și al poliției de frontieră la punctele de trecere, în scopul evitării ambuteiajelor. Totodată, a fost salutată evoluția pozitivă înregistrată în procesul de negocieri privind reducerea tarifelor de roaming.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău