Ramona Bădescu: Cultura este baza unui popor

  • 21 Noiembrie 2023 12:35
Ramona Bădescu: Cultura este baza unui popor

Teatrul Național „Mihai Eminescu" din Chișinău vă invită marți, 21 noiembrie 2023, ora 18:00 la evenimentul „DIALOGURI MUZICALE" PASIUNE cu Ramona Bădescu alături de invitații speciali: Eugen Doga - compozitor, Nicolae Jelescu - actor, Ștefan Doniha, Diana Jipa, Gjergji Mani & Ionela Mani.

Proiectul muzical ce o are ca protagonistă pe artista Ramona Bădescu acompaniată de trupa sa din Napoli și conține piese din repertoriul românesc tradițional și cel italian din regiunea Napoli, interpretate într-o manieră modernă. Prin acesta, s-a urmărit punerea în valoare a două mari culturi europene: cea a României și a Italiei.

Actrița și cântăreața, de renume internațional, fostă consilieră a primarului Romei pe problemele românilor stabiliți în Italia, Ramona Bădescu, a oferit un interviu în cadrul Emisiunii Maluri de Prut” de la Radio Chișinău în care a vorbit despre spectacolul din această seară de la Chișinău.

„Pe scena de la Chișinău va fi reprodus un spectacol al meu prezentat pe scenele italienești, la Roma, Salerno, Napoli… care vorbește despre formele mele de pasiune, care pentru mine este fundamentală: pasiunea pentru țara de origine, pasiunea pentru primul iubit, pasiunea albă pentru Crăciun… Pe scena de la Chișinău voi avea ca oaspeți de mare calibru iar mesajul spectacolului este de unire între culturilor europene. Este foarte important să ne dăm seama cine suntem, văzând tradițiile și de unde am plecat. Cultura este baza unui popor. Dorința mea este ca atunci când oamenii pleacă acasă să conștientizeze că pasiunea este cea care ne unește, este pozitivitate, armonie. Este mai mult decât iubire…”, a menționat Ramona Bădescu.

Interviul integral va putea fi ascultat pe frecvențele Radio Chișinău, luni, 27 noiembrie, după știrile orei 10:00. 

Repertoriul muzical al spectacolului DIALOGURI MUZICALE" PASIUNE cu RAMONA BĂDESCU, include piese tradiționale românești și canțonete napoletane rearanjate într-o manieră modernă (etno-jazz), ce reflectă un sentiment de pasiune în diferitele sale forme. Puteți asculta piese celebre cum ar fi: Marioară de la Gorj, Reginella, O’ Sarracino, Sanie cu Zurgălai, Tu si na cosa grande, Funiculi Funicula, Anema Ecuore, am Vuria te Vasa, Ave Maria etc.

Ramona Bădescu este născută la  Craiova. A debutat pe scenă la doar 4 ani, cântând Sunt Ramona din Craiova”, o frumoasă compoziție a tatălui său. Îmbrățișează cariera muzicală, dar și pe cea teatrală jucând în piese de teatru încă din copilărie. Participă la festivaluri de muzică ușoară și câștigă trofeul Steaua fără Nume” în anul 1985, precum și un binemeritat loc III la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia - 1987. În același timp, nu își neglijează studiile și termină cursurile Institutului de Științe Economice. În anul 1990 se stabilește în Italia și după câțiva ani dobândește cetățenia italiană.

Proiect este  finanțat de Ministerul Culturii din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău