Raliul Dakar va avea loc în Arabia Saudită începând din 2020

  • 15 Aprilie 2019 19:09
Raliul Dakar va avea loc în Arabia Saudită începând din 2020

Celebrul Raliu Dakar va părăsi America de Sud, unde se desfășura din 2009, și va avea loc în Arabia Saudită începând din 2020, a anunțat luni, într-un comunicat, organizatorul ASO, potrivit AFP, informează Agerpres.

Acordul oficializat luni prevede desfășurarea raliului în Arabia Saudită pe o durată de cinci ani.

Înființată în 1978, competiția, numită atunci Paris-Dakar, s-a disputat între Europa și nordul Africii până în 2007, când s-a mutat în America de Sud pentru a preveni amenințarea teroristă.

Între 2009 și 2018, ea a avut loc în Argentina, Chile, Peru, Bolivia și pentru puțin timp în Paraguay. Organizarea în această regiune a devenit din ce în ce mai complicată din cauza politicilor de austeritate și a constrângerilor meteorologice.

Ediția 2019 a fost prima desfășurată într-o singură țară, Peru, după ce Bolivia și Chile s-au retras. Ea a avut loc pe un traseu în buclă de zece etape, față de 14 la precedenta ediție, care a vizitat trei țări (Argentina, Bolivia, Peru).

"Sunt deja inspirat și fericit că trebuie să trasez un parcurs într-o geografie atât de monumentală și favorabilă celor mai îndrăznețe itinerarii", a asigurat noul director al raliului, francezul David Castera.

"Există doar dificultatea alegerii. Sportul, navigarea, autodepășirea vor crește cu siguranță în importanță în aceste teritorii făcute pentru raliul-raid", a promis cel care a participat la secțiunea moto, a fost copilot la cea auto și director sportiv al Dakarului între 2006 și 2015.

"Țara noastră este pasionată de sport și obiectivul nostru strategic este să întreținem acest apetit pe măsură ce ne îndreptăm spre realizarea viziunii noastre 2030, pentru care sportul este unul dintre elementele fundamentale", a comentat președintele Autorității Generale a Sportului din Arabia Saudită, prințul Abdulaziz bin Turki Al Faisal Al Saud.

Gazdă a Supercupei Italiei la fotbal, a unei curse de Formula E și acum a Dakarului, regatul se bazează de mai mulți ani pe sport ca unealtă de comunicare, pentru a-și îmbunătăți imaginea.

Mai multe amănunte asupra evenimentului vor fi oferite într-o conferință de presă care va avea loc joi 25 aprilie la Al Qiqqiya, în apropierea capitalei saudite, Riad.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău