Raionul Ialoveni s-a înfrățit cu Județul Dâmbovița

  • 18 Mai 2015 18:27
Raionul Ialoveni s-a înfrățit cu Județul Dâmbovița

Consiliul Județean Dâmbovița va cofinanța construcția din temelii a unei grădinițe din orașul Ialoveni. Asta datorită unui acord de înfrățire semnat între autoritățile celor două unități teritorial-administrative, scrie Adevărul.ro.

Documentul mai prevede realizarea în comun a mai multor proiecte sociale și economice. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița susține că astfel de parteneriate vor apropia Moldova de Uniunea Europeană.

"Suntem la a doua experiență de acest fel în Republica Moldova. Mai avem un acord de înfrățire și cu Raionul Ștefan Vodă. Am derulat împreună activități culturale, am adus copii în taberele noastre. De curând, în România, „Legea finanțelor publice locale” a fost modificată și avem posibilitatea ca noi, direct, ca unitate administrativ-teritorială, să sprijinim anumite investiții în unitățile administrativ – teritoriale din Republica Moldova (…) Pentru județul Dâmbovița este important să fim aproape de Ialoveni, este important să dezvoltăm relațiile economice, culturale, să avem un schimb de experiență, să încercăm să pregătim funcționari publici pentru parcursul european (…) Vă asigur că toți cei care suntem în Consiliul Județean, indiferent de opțiunile noastre politice, ne-am propus ca acest acord să fie unul cu rezultate, nu doar un moment festiv. Vă așteptăm în Dâmbovița cu bucurie, cu idei și inițiative și sper ca acest acord să contribuie la apropierea dumneavoastră de România și de Uniunea Europeană!"", a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița din România, Andrian Țuțuianu. "În fiecare an o să stabilim un plan de acțiuni pe diferite domenii, spre exemplu pentru anul acesta o să pornim de la proiectare până la finalizare o grădiniță", a spus președintele Consiliului raional Ialoveni, Lilian Popescu.

”Înțelegerea de cooperare a Județului Dâmbovița cu Raionul Ialoveni”, semnată în data de 15 mai 2015, va fi baza de dezvoltare a unei relații de colaborare și prietenie, bazate pe respect, încredere și egalitate, acordare de sprijin reciproc în soluționarea unor probleme de interes comun, în vederea creării oportunităților de cooperare în domeniile: social, economic, administrativ și cultural – educațional.

Raionul Ialoveni este situat în zona centrală a Republicii Moldova și este una dintre cele mai dezvoltate unități teritoriale în domeniul agricol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău