Raionul Criuleni a rămas din nou fără președinte

  • 27 Februarie 2023 16:35
Raionul Criuleni a rămas din nou fără președinte

Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia Judecătoriei Criuleni, din decembrie 2022, prin care Pavel Spînu a fost repus în funcția de președinte al raionului Criuleni, după ce a fost demis toamna trecută cu majoritatea voturilor consilierilor raionali, scrie anticoruptie.md.

Decizia Curții de Apel este irevocabilă, iar pentru asigurarea interimatului funcției de președinte al raionului Criuleni a fost desemnat consilierul socialist Nicolae Grati.

Pavel Spânu, membru al Platformei DA, a fost suspendat din funcție la 2 septembrie 2022, în urma unor lupte pentru putere la Criuleni. Inițiatorii înlăturării din funcție a președintelui raionului Criuleni i-au incriminat managementul defectuos și lipsa proiectelor investiționale.

Cancelaria de stat a solicitat, la 23 septembrie, abrogarea deciziei Consiliului raional privind suspendarea lui Pavel Spânu, pe motiv că legislația prevede doar demiterea unui președinte de raion, dar nu și suspendarea. Fiind repus în funcție, Pavel Spînu nu s-a prezentat la serviciu.

 La 5 decembrie 2022, Judecătoria Criuleni, prin încheierea semnată de judecătoarea Angela Bologan, a fost admisă cererea reclamantului Spînu Pavel privind suspendarea executării Deciziei Consiliului raional Criuleni din 23 .11.22 cu privire la alegerea Președintelui raionului Criuleni” se admite, scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău