Raionul Cahul intră în carantină după înregistrarea unui caz de pestă porcină. Ce restricții au fost impuse

  • 08 Februarie 11:58
Raionul Cahul intră în carantină după înregistrarea unui caz de pestă porcină. Ce restricții au fost impuse

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul a instituit carantină pe întreg teritoriul al raionului începând de miercuri, 7 februarie. Măsura fa fi aplicată timp de 45 de zile.

CSE Cahul a luat această decizie după ce în zona de frontieră, lângă satele Zârnești și Paicu, a fost găsit un mistreț mort infectat cu pesta porcină.

Astfel, potrivit deciziei CSE Cahul, va fi restricționată transportarea porcilor dintr-o gospodărie în alta, se va interzice, la fel, sacrificarea animalelor și interzicerea comercializării porcinelor în piețele din raionul Cahul, la abatoare fiind sacrificați doar porci саrе provin din ferme autorizate cu рrеzеntareа documentelor necesare pentru transportarea lor сătrе abatoarele de ре teritoriul raionului Cahul.

Cu această ocazie, CSE Cahul a transmis că „este esențial ca toți cetățenii să fie conștienți de importanța respectării restricțiilor și a măsurilor stabilite pentru a preveni extinderea focarelor de pesta porcină africană. Colaborarea activă dintre autorități și comunitate este crucială pentru limitarea riscului de transmitere a virusului și protejarea efectivelor porcine”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău