Raionul Anenii Noi s-a înfrățit cu județul Galați

  • 25 Iunie 2018 13:27
Raionul Anenii Noi s-a înfrățit cu județul Galați

Raionul Anenii Noi este de acum înainte înfrățit cu județul Galați, un acord în acest sens fiind semnat de președinții celor două unități administrative.

Potrivit unui comunicat al Consiliului raionului Anenii Noi, protocolul de colaborare a fost semnat de Ziua Națională a Portului Popular, la Gura Bâcului, în cadrul festivalului de folclor ”La Nistru, la mărgioară”. 

Președintele Consiliului județean Galați, Costel Fotea, de clarat că acordul va permite implementarea unei serii de proiecte, cel mai important fiind proiectul finanțat de Uniunea Europeană de reparație și dotare a spitalelor raional Anenii Noi, județean Galați și județean Vaslui, proiect aflat la etapa de evaluare de către experții UE.

La râmdul său, președintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, a menționat că acest document va contribui la implementarea unor proiecte de finanțare nerambursabilă din partea consiliului județean Galați, în baza experienței deținute deja de Anenii Noi, de câștigare a unor proiecte de acest gen din partea entităților înfrățite Vaslui, Giurgiu și Neamț.

„La nivel de cooperare economică, ar fi de menționat colaborarea instituită între incubatorul de afaceri Open HUB din Galați cu mediul asociativ din raionul Anenii Noi, în cadrul unui proiect de deschidere a unui incubator pentru industriile creative la noi în oraș. Președintele consiliului județean Galați a dat start acestei colaborări, venind cu o donație importantă de carte către biblioteca din satul Gura Bâcului – localitatea care a găzduit procedura de semnare a acordului” se mai arată în comunicat. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău