Raed Arafat, despre proiectul SMURD: „Este un proiect de succes și cu siguranță vom merge mai departe”

  • 06 Septembrie 2018 17:45
Raed Arafat, despre proiectul SMURD: „Este un proiect de succes și cu siguranță vom merge mai departe”

SMURD este un proiect transfrontalier de succes care va fi susținut și dezvoltat în R.Moldova în continuare, a menționat, astăzi, la Chișinău, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne din România, Raed Arafat. Oficialul a apreciat colaborarea între serviciile de urgență și autoritățile în domeniul sănătății subliniind importanța pe care a avut-o în România trecerea la coordonarea unitară a tuturor serviciilor de intervenție.

„Îl consider un proiect de succes și cu siguranță vom merge mai departe cu dezvoltarea și sprijinul care este acordat. La început în România SMURD avea un număr mic de intervenții, acum avem în România un număr de peste 1.200 de intervenții care se realizează numai pe cale terestră, lăsând la o parte calea aeriană de salvare și operațiunile de descarcerare.

Sunt convins că și în R. Moldova SMURD va avea în viitor și mai mult de făcut și de colaborat, bineînțeles, cu structurile Ministerului Sănătății, exact cum facem și în România. Noi am făcut un pas înainte pe coordonare unitară. Toate serviciile sunt subordonate Departamentului pentru Situații de Urgență, și SMURD, și ambulanța, și partea de pompieri, aviația.”

Potrivit lui Raed Arafat, în viitor, ar urma să fie derulate și alte proiecte comune menite să ducă la dezvoltarea capabilităților de intervenție la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, printre care și proiectul transfrontalier SMURD 2, în valoare de 10 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul prevede ca până în 2020  Republica Moldova să beneficieze de 10 ambulanțe, 4 autospeciale de descarcerare, 4 piste de aterizare a elicopterelor, 2 departamente de urgență, și crearea, în România, a unui Centru de Instruire.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău