Radu Marian, pentru presa din România: „Rusia încearcă să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus”

  • 22 Martie 2023 18:01
Radu Marian, pentru presa din România: „Rusia încearcă să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus”

Republica Moldova se confruntă cu încercări tot mai vădite ale Federației Ruse de preluare a puterii la Chișinău, prin acțiunile de destabilizare pe care le organizează. Principalii actori în implementarea planului Kremlinului ar fi cei din partidul oligarhului fugar, Ilan Șor. În spatele provocărilor organizate de Rusia ar fi intenția acesteia de a „încerca să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus”. Declarația a fost făcută de către deputatul Radu Marian, într-un interviu acordat Digi24.

Deputatul PAS a precizat în interviu că planurile Federației Ruse de a menține Republica Moldova în zona sa de influența au eșuat, scrie TVR MOLDOVA.

„Asta nu înseamnă că ei nu vor încerca în contiunare. Dincolo de interesul lor de a menține Republica Moldova sub controlul lor, ei doresc să transforme Republica Moldova într-un punct de presiune asupra Ucrainei, așa cum este Belarusul. Încearcă să facă din Republica Moldova un al doilea Belarus”, a spus deputatul.

Potrivit lui Radu Marian, autoritățile de la Chișinău trebuie să rămână extrem de vigilenți în continuare, pentru că Rusia va mai încearca să facă asfel de lucruri.

„Cu cât ne mai mult de îndepărtăm de Federația Rusă, cu atât intensitatea instrumentelor lor scade. Acum, spre exemplu, suntem pentru prima data în ultimii 30 de ani, într-o situație în care nu mai suntem dependenți de gazele din Federația Rusă”, a afirmat deputatul

Radu Marian a conchis că. timpul curge în favoarea Republicii Moldovba și în defavoarea Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău