Radu Marian: Dacă socialiștii nu vor vota pentru ridicarea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan, atunci se vor transforma din complici la capturarea statului de către Șor în parte a acestui grup de crimă organizată

  • 22 Martie 2021 11:26
Radu Marian: Dacă socialiștii nu vor vota pentru ridicarea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan, atunci se vor transforma din complici la capturarea statului de către Șor în parte a acestui grup de crimă organizată

Deputatul PAS, Radu Marian, susține că dacă socialiștii nu va vota pentru retragerea imunității deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan, atunci se vor transforma din complici la capturarea statului de către Șor în parte a acestui grup de crimă organizată.

Radu Marian afirmă, într-o postare pe Facebook, că acuzațiile care sunt aduse acestor deputați sunt foarte grave, iar într-o țară normală aceștia și-ar fi dat demisia. 
 
„Nu numai că acești deputați se țin încă de fotolii, dar acest grup criminal din care fac parte s-a lărgit considerabil. După ce a câștigat (prin fraudă) 7 locuri în Parlament în 2019, ȘOR a mai racolat alți 10 (!) deputați transfugi, ajungând a doua cea mai mare fracțiune din Parlament după numărul de deputați. Și mai grav de atât, Partidul Socialiștilor, care a câștigat cele mai multe mandate în 2019 și care se pretinde a fi un partid popular și național, a făcut o alianță oficială cu această grupare ȘOR. Este totuși o situația incredibilă. Vreau să ne oprim pentru un minut și să intrăm în esența gravității realității politice a acestui Parlament – un grup de crimă organizată controlează majoritatea parlamentară. Și toate astea se întâmplă doar pentru că acești deputați – socialiștii, șor și toți ceilalți, vor să se țină disperat de fotoliile lor, de imunitatea lor, de schemele lor, știind că alegătorii abia așteaptă să-i măture din Parlament. Azi va fi o zi foarte importantă. În mod normal, PSRM-ul va trebui să voteze pentru retragerea imunității lui Ulanov și Jardan și să-și anunțe retragerea din această majoritate toxică. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci socialiștii se vor transforma din complici la capturarea statului de către Șor în parte a acestui grup infam de crimă organizată”, a declarat deputatul PAS. 
 
Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo a depus, vineri, 19 martie, cereri în Parlamentul Republicii Moldova pentru ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Într-un comunicat, Procuratura generală informează că a acumulat probe concludente de implicare în frauda bancară a deputatului Denis Ulanov, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Potrivit materialelor urmăririi penale, celălalt deputat, Petru Jarda, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, în perioada concesionări.

Parlamentul se întrunește astăzi în ședință în cadrul căreia ar urma să fie examinată ridicarea imunității celor doi deputați. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău