Radio România transmite în direct concertul ce marchează debutul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri

  • 22 Noiembrie 2017 12:14
Radio România transmite în direct concertul ce marchează debutul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri

Radio România, prin toate posturile sale naționale și regionale, transmite în direct concertul-eveniment care marchează debutul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri din 1918.

Duminică, 26 noiembrie, între orele 20:00-22:00, la Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, precum și posturile regionale din București, Timișoara, Cluj, Târgu-Mureș, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova și Radio Chișinău, poate fi ascultat programul de muzică clasică propus de Orchestra Română de Tineret, condusă de unul dintre cei mai apreciați dirijori români ai momentului, cu o carieră de top la nivel internațional: Cristian Măcelaru.

Soliștii evenimentului sunt nume de rezonanță: Adela Zaharia - soprana care a câștigat în 2017 Concursul Operalia organizat de Placido Domingo, tenorul Ștefan Pop, câștigător al aceleiași prestigioase competiții în 2010, violonistul Ștefan Tarara, distins cu premiul I la Concursul George Enescu din 2014. Alături de aceștia sunt prezenți muzicieni străini cu o prestigioasă activitate la nivel internațional: soprana Kristine Opolais, tenorul Marcelo Alvarez și violoniștii Julian Rachlin și Michael Barenboim.

Concertul va fi comentat la Radio România de Anca Ioana Andriescu, realizator Radio România Muzical. În preambulul acestei transmisiuni directe, Radio România Cultural și Radio România Muzical transmit de la ora 19:00 emisiunea România în Anul Centenar, realizată de Dan Manolache, cu intervenții în direct de la Teatrul Național Ion Luca Caragiale din București. Care au fost momentele cheie premergătoare Marii Uniri, cum se văd astăzi, care au fost personajele principale și cum se interpretează azi acțiunile lor din trecut sunt câteva dintre subiectele abordate în emisiune. Invitați vor fi specialiști în istoria acestei perioade. Se vor aduce în discuție și câteva dintre viitoarele repere ale programului de celebrare a Unirii din 1918, cu reprezentanți autorizați ai Academiei Române, Rețelei Muzeelor și Comisiei Centenar.

Concertul dedicat debutului manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Unirii poate fi de asemenea ascultat pe stream-urile live ale posturilor corporației publice de radio.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău