Radio România Muzical sărbătorește 20 ani de la înființare printr-un recital susținut de violonistul Alexandru Tomescu

  • 03 Martie 2017 13:33
Radio România Muzical sărbătorește 20 ani de la înființare printr-un recital susținut de violonistul Alexandru Tomescu

Radio România Muzical sărbătorește 20 ani de la înființare printr-un recital susținut de violonistul Alexandru Tomescu, pe 16 martie, de la ora 19.00, la sala Cerchez a Muzeul Național Cotroceni.

Albumul ”Bach to basics”, semnat de Alexandru Tomescu, a obținut în cadrul unui proiect organizat de Radio România Muzical, prin vot popular, titlul de “Disc de muzică clasică al anului 2016”. Albumul a strâns un număr record de 5.546 voturi unice.

În seara de zilei de 16 martie, Alexandru Tomescu va interpreta în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni, lucrări pentru vioară solo de Bach, repertoriul inclus și pe “Discul de muzică clasică al anului 2016”. La finalul recitalului, violonistul va oferi autografe.

Biletele pentru recitalul din 16 martie, sunt disponibile în rețeaua www.eventim.ro. Accesul la Muzeul Național Cotroceni este permis, începând cu ora 18.00, la intrarea aflată vizavi de Grădina Botanică, în baza unui act de identitate.

Înregistrarea recitalului va fi difuzată la Radio România Muzical sâmbătă, 25 martie, de la ora 10.30.

Radio România Muzical a început să emită în 24 martie 1997, în București. În ultimii 20 ani, s-a impus ca un reper al calității în peisajul media și cultural; a rămas, de asemenea, unicul post de radio românesc clasic, jazz & more. 24 ore pe zi, Radio România Muzical promovează marile valori ale creației românești și universale, în interpretări de marcă, românești și străine. Radio România Muzical este unicul post de radio unde pot fi ascultate, de exemplu, creațiile lui George Enescu, Paul Constantinescu, Mihail Jora sau înregistrări realizate de Radu Lupu, Dan Grigore, Dinu Lipatti, Ion Voicu, Sergiu Celibidache.

Radio România Muzical transmite în direct și înregistrează cele mai importante evenimente muzicale românești: de la Festivalul internațional George Enescu, la Stagiunea de marți seara de la Ateneul Român, dedicată tinerilor muzicieni.

Radio România Muzical este organizator al unor evenimente aparte în peisajul cultural românesc: de la Festivalul “Dinu Lipatti” din 1999, unde printre protagoniști a figurat celebra pianistă Elisabeth Leonskaja, la “Zilele Lipatti” din 2010 și stagiunile de concerte organizate în 2014 și 2015 la Muzeul Național Cotroceni.

Din 2010, Radio România Muzical a organizat pentru prima dată proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spații neconvenționale. Astăzi, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este unul dintre principalele proiecte culturale Radio România, desfășurat pe două paliere: în spații neconvenționale (mall-uri, hipermarketuri, librării, muzee, sedii de firme, magazine de mobilă și bricolaj) și în școli.

În 2013, Radio România Muzical a organizat prima ediție a proiectului “Votează discul de muzică clasică al anului”. Interpreții discurilor câștigătoare din ultimii 4 ani sunt: violoncelista Laura Buruiană și pianistul Ferenc Vizi (2013), pianista Alina Azario (2014), pianista Raluca Știrbăț (2015), violonistul Alexandru Tomescu (2016).

Radio România Muzical poate fi ascultat în prezent pe două frecvențe: 104.8 FM (București) și 97.6 FM (frecvență regională), ca și pe stream-ul live de pe site-ul www.romania-muzical.ro și prin aplicațiile IOS și Android. Pe site-ul www.romania-muzical.ro sunt disponibile o arhivă audio extinsă de emisiuni, cronici, interviuri, știri, alte 7 stream-uri on demand.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău