Radio Romania la Adunarea generala ABU

  • 22 Octombrie 2016 12:09
Radio Romania la Adunarea generala ABU

Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU) include 282 de membri titulari sau asociați, fiind considerată cea mai mare și mai puternică organizație media din lume. Singurele radiouri publice din Europa acceptate în cadrul ABU sunt BBC, Deutsche Welle și Radio România.

În acest an, cea de-a 53-a Adunare Generală ABU se desfășoară în Indonezia, în perioada 18-24 octombrie, sub titul „Media pentru viitor: conținut și servicii pentru diversitate și incluziune”. Se va susține în cadrul reuniunii responsabilitatea membrilor ABU pentru bunăstarea și întreținerea unui climat social benefic pentru propriile audiențe. Difuzorii de informații din țările membre ABU se confruntă – în opinia organizației – cu provocări permanente reprezentate de problemele de mediu și cele care țin de problemele legate de drepturile femeii.

„Era informatică a sosit dar sunt încă strategii și politici de programe care trebuie implementate cu scopul de a ține pasul cu audiența și cu noile tehnologii” susține ABU, teme ce vor reprezenta subiecte importante în cadrul dezbaterilor ce se desfășoară în Bali, Indonezia.
Conferinta organizata de ABU

Cheltuielile legate de organizarea conferinței, inclusiv cazarea participanților sunt susținute financiar de ABU. Surse din cadrul Societății Române de Radiodifuziune ne-au informat că, pentru prezenta la Adunarea Generală ABU, Radioul Public plătește doar diurna participanților fără a fi implicate alte cheltuili legate cu deplasarea sau cazarea. Participarea are loc la invitația secretarului general al ABU Javad Mottaghi. ABU cuprinde, prin țările membre, o audiența de aproximativ 4 miliarde de persoane.

În cadrul principalelor secțiuni ale reuniunii, Radio România, reprezentat de președintele-director general Ovidiu Miculescu, va avea patru expuneri. A fost prezentat festivalul internațional de teatru radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) în luna iunie la București (44 de radiodifuzori din 21 de țări). Printre proiectele de succes Radio România prezentate în cadrul dezbaterilor se numără și programele Radio România pentru minorități, în secțiunea de dezabateri dedicată acestei problematici. Președintele director-general al SRR Ovidiu Miculescu urmează să prezinte și implicarea Radio România în organizarea anul viitor, la București, a conferințelor Media 2020 și Public Broadcasters International (PBI) 2017.
Pericolul reprezentat de desfiintarea taxei radio

Potrivit surselor citate, managerul general al SRR va discuta cu conducerea ABU despre legea inițiată în Parlament care prevede elimnarea taxei radio, inițiativă legislativă ce va limita autonomia și independența serviciilor publice media din România.
PBI la Bucuresti

Anul viitor, SRR va organiza pentru prima dată în Europa de Est conferința PBI după ce acest eveniment a fost găzduit ultimele două ediții în Germania și Canada.

Sursa: portalpresa.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău