Radio România împlinește astăzi 91 de ani de existență

  • 01 Noiembrie 2019 08:14
Radio România împlinește astăzi 91 de ani de existență

Radio România împlinește astăzi 91 de ani de existență. La 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, se difuza în eter prima emisiune a Societății de Difuziune Radiotelefonică din România, cu anunțul: "Alo, alo, aici Radio București". Astăzi, postul public de radio din România are porțile deschise pentru vizitatori, iar seara va culmina cu un concert susținut de Orchestra națională Radio.

Emisiunile Radio România pot fi ascultate și în Republica Moldova pe undele postului nostru - Radio România Chișinău, care face parte din Societatea Română de Radiodifuziune. 

Cu prilejul aniversării Radio România, Președintele director general al societății, Georgică Severin, a adresat un mesaj în care a subliniat că astăzi se împlinesc 91 de ani de serviciu public de radiodifuziune în România, care au fost marcați de muncă și sacrificii, dar și de satisfacții. El a transmis felicitări tuturor angajaților Societății Române de Radiodifuziune.

”O mențiune aparte pentru colegii din Republica Moldova, alături de care am aniversat recent 80 de ani de la inaugurarea Radio Basarabia, primul post de radio din spațiul cuprins între Prut și Nistru, a cărui activitate este continuată astăzi de Radio Chișinău”, se mai arată în mesaj.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău