Radio România împlinește 93 de ani de la prima transmisie în eter

  • 01 Noiembrie 2021 08:40
Radio România împlinește 93 de ani de la prima transmisie în eter

Radio România împlinește astăzi 93 de ani de la prima transmisie în eter.

„Alo, alo, aici Radio București!” au fost primele cuvinte care s-au auzit de la radioul public din România. În cei 93 de ani de existență neîntreruptă, radioul public a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României.

Pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul public a rămas un reper de credibilitate. Ca recunoaștere a rolului determinant al radioului în istoria României, Parlamentul a instituit ziua de 1 noiembrie ca Zi Națională a Radioului.

Societatea de Difuziune Radiotelefonică din România a fost fondată în 1928, astfel, radioul a legat provinciile istorice românești, revenite la țara mamă odată cu Marea Unire. Radio România a fost un element coagulat al României Mari, prin programele, emisiunile, mesajele pe care le-a transmis, la fel cum, ulterior, a proiectat și asupra RSSM influențe românești importante.

În prezent, emisiunile Radio România pot fi ascultate și în Republica Moldova pe frecvențele Radio România Chișinău, care face parte din Societatea Română de Radiodifuziune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău