Radio România Chișinău împlinește astăzi, 1 decembrie, 11 ani de la renaștere

  • 01 Decembrie 2022 09:05
Radio România Chișinău împlinește astăzi, 1 decembrie, 11 ani de la renaștere

1 decembrie nu este doar Ziua Națională a României, ci și ziua de naștere sau, mai degrabă, de renaștere a postului Radio Chișinău. Acest post, parte a Radio România, succesorul Radio Basarabia, împlinește astăzi 11 ani de la reînființare.

Postul Radio Basarabia, cunoscut în epocă și ca Radio Chișinău, a fost înființat inițial în 1939, fiind primul studio regional al Radio România și al doilea după Radio București.

Atunci a existat doar 300 de zile, fiind închis odată cu ocuparea Basarabiei de către trupele sovietice, în 1940.

A fost relansat oficial la 1 decembrie 2011, când, pentru prima dată în istoria radiodifuziunii românești, ora exactă a fost dată nu de la București, ci de la Chișinău, moment preluat de toate posturile Radio România.

Radio Chișinău își propune să reflecteze corect și echidistant realitățile politice, sociale, economice și culturale din Republica Moldova, precum și să ofere ascultătorilor de aici acces la programele Radio România. 

Pe lângă faptul că retransmite o parte din emisiunile de la București, Radio Chișinău produce emisiuni destinate, mai ales, ascultătorului basarabean afectat de propaganda rusă, tot mai agresivă în ultimul timp.

Radio Chișinău a devenit, în cei 10 ani de când a fost redeschis, o voce care aduce mesajul României la ascultătorii din Republica Moldova, dar și pe cel al românilor din Basarabia la ascultătorii din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău