Radio România Brașov FM se alătură posturilor teritoriale ale radioului public român

  • 25 Mai 2018 18:30
Radio România Brașov FM se alătură posturilor teritoriale ale radioului public român

Consiliul de administrație al Societății Române de Radiodifuziune a aprobat în ședința sa de ieri, 24 mai, înființarea Studioului Teritorial Brașov (Radio România Brașov FM), prin reorganizarea subredacțiilor Antena Brașovului (în prezent în componența Radio România Târgu Mureș) și Antena Sibiului (în prezent în componența Radio România Cluj).

Postul Radio România Brașov FM se va adresa locuitorilor din județele Brașov și Sibiu, aflate în zona centrală a Transilvaniei, o zonă în care, în acest moment, mass-media teritorială publică fie lipsește, fie este foarte slab conturată. Publicul potențial este format din cei peste 1 milion de locuitori, dar și din numeroșii turiști români și străini găzduiți în zonă în număr din ce în ce mai mare. Emisia noului post va acoperi două județe cu o dezvoltare economică (industrială și turistică) deosebită.

Postul teritorial Radio România Brașov FM va emite începând din 1 octombrie 2018, inițial pe frecvențele 93,3 FM (frecvență acordată SRR de către CNA pentru difuzarea unui program regional în zona Brașovului), 1197 AM Brașov și 1593 AM Sibiu. Radio România va întreprinde în perioada următoare demersurile necesare pentru obținerea și a altor frecvențe FM în zonă. Programul postului va fi difuzat în limba română, având însă și emisiuni dedicate minorităților maghiară și germană, realizate în limba acestora.

SRR funcționează, conform Legii nr.41/1994, ca serviciu public autonom de interes național, independent editorial și are în componența sa studiouri teritoriale. În vederea atingerii standardelor de calitate interne și internaționale, este nevoită să se alinieze permanent cerințelor și exigențelor pieței media. Consiliul de administrație al SRR dispune de prerogativa managerială care îi permite organizarea activității prin stabilirea structurilor și determinarea relațiilor dintre acestea.

Sursa: București FM

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău