Radio Chișinău continuă proiectul „1918 – Când toți românii au zis Da!”, astăzi la Edineț

  • 26 Septembrie 2018 08:40
Radio Chișinău continuă proiectul „1918 – Când toți românii au zis Da!”, astăzi la Edineț

Proiectul prevede organizarea unei Caravane Radio Chișinău în mai multe centre urbane din Republica Moldova cu participarea unor istorici, oameni de cultură, jurnaliști etc., care să vorbească despre impactul și importanța Marii Uniri de la 1918 pentru românii basarabeni.

Astăzi, la Liceul „Pan Halippa” din Edineț, istoricul Gheorghe Negru va vorbi despere etapele premergătoare Actului Unirii: situația românilor basarabeni în secolul XIX, contextul general european la începutul secolului XX, factorii care au contribuit la Unirea Basarabiei cu România, cum s-au implicat elitele locale în procesul de unificare a neamului românesc și cum s-a produs unirea provinciilor românești la țara-mamă.

Următoarea întâlnire în cardul proiectului ”1918 – Când toți românii au zis Da!” va avea loc miercuri, 3 octombrie, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca.

Comunicările pot fi audiate și de radioascultătorii noștri duminica, începând cu ora 11.00 și pot fi urmărite pe site-ul nostru www.radiochisinau.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău