Caravana „1918 – Când toți românii au zis Da!”, la biblioteca raională din orașul Briceni

  • 19 Septembrie 2018 22:06
Caravana „1918 – Când toți românii au zis Da!”, la biblioteca raională din orașul Briceni

Radio România Chișinău a lansat miercuri, 19 septembrie, caravana “1918- când toți românii au zis DA”- proiect cultural ce presupune organizarea unor întâlniri și mese rotunde dedicate Centenarului Marii Uniri în 10 orașe din R. Moldova.

Prima ediție a avut loc astăzi la biblioteca raională din orașul Briceni. Istoricul Ion Negrei, autor a mai multor volume dedicate evenimentelor de la 1917-1918, Unirii Basarabiei cu România și marilor personalități din acea perioada, a vorbit publicului despre contextul în care a avut loc Marea Unire, cine au fost principalii artizani ai Unirii și ce a însemnat pentru românii basarabeni acest eveniment istoric. La eveniment au participat bibliotecari din mai multe sate din raionul Briceni.

“Proiectul lansat de Radio România Chișinău este binevenit în sensul supliniri lipsei sau informației distorsionate la subiectul Unirii. Este chemat sa provoace interes față de evenimentele care s-au produs acum o sută de ani în spațiul românesc și să sugereze unele soluții referitor la realitățile existente din R. Moldova” a apreciat istoricul Ion Negrei, la finalul evenimentului.

În cadrul evenimentului a fost vernisată și o expoziție de fotografii și documente de arhivă dedicată Centenarul Unirii, realizată cu sprijinul Muzeului Național de Istorie din Chișinău, Muzeului de Istorie din Suceava și Muzeului Unirii din Alba Iulia.

Comunicările vor putea fi audiate de radioascultătorii postului Radio Chișinău, duminică, începând cu ora 11.

Caravana Radio România Chișinău “1918 - când toți românii au zis DA” este un proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău