Rachetele instalate de Rusia în Crimeea sunt capabile să lovească majoritatea țărilor UE

  • 12 August 2017 12:10
Rachetele instalate de Rusia în Crimeea sunt capabile să lovească majoritatea țărilor UE

În raza de distrugere a rachetelor rusesti desfasurate de Rusia in Crimeea se afla majoritatea țărilor UE. O infografie în acest sens a fost publicata de Ministerul teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, scrie paginaderusia.ro.

Se remarca faptul că, în decembrie 2015, Flota Mării Negre a Federației Ruse a fost completat cu două nave – „Zelionîi Dol“ și „Serpuhov“, care sunt echipate cu sisteme de rachete „Kalibr-NK“. Acest armament, în cazul utilizarii de rachete de tip ZM-14 (SS-N-27 Sizzler) permit lovirea țintelor pe o rază de 2.500 km.

Astfel, cele doua nave, aflate langa coasta Crimeei, pot lansa rachete care sa loveasca ținte din România și pana în Franța sau țările scandinave, dar si în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, precum și un punct strategic important precum Canalul Suez.

Se subliniază că Rusia pune accentul pe astfel de nave pentru ca Tratatului INF din 1987 interzice rachete de croazieră terestre similare ZM-14. În timp ce o nava inarmata cu astfel de rachete este  relativ ieftina și poate profita de avantajul aflarii sub protecția forțelor de coastă pentru a lansa atacuri de pe mare. În momentul de față, „Zelionîi Dol“ și „Serpuhov“ fac parte din flota Baltica a Rusiei, ceea ce înseamna ca în zona afectată se afla aproape toate țările europene, inclusiv Islanda.

Anterior, cele doua nave, care la vremea respectiva erau in componentaFlotei Mării Negre a Rusiei, au lansat lovituri cu rachete in trei randuri împotriva uno rținte de pe teritoriul sirian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău