Rachetele asupra bazei ucrainene din Iavoriv, lansate din spațiul aerian rusesc (oficial american)

  • 14 Martie 2022 19:40
Rachetele asupra bazei ucrainene din Iavoriv, lansate din spațiul aerian rusesc (oficial american)

Rusia a efectuat duminică atacul său împotriva bazei militare ucrainene din regiunea Lviv utilizând rachete de croazieră ce au fost lansate din spațiul aerian rusesc de bombardiere cu rază lungă de acțiune, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de Reuters.

Responsabilul citat, care s-a exprimat sub rezerva anonimatului, a afirmat că atacul asupra Centrului internațional pentru menținerea păcii și securității din Iavoriv, la numai 20-25 km distanță de frontiera cu Polonia, țară membră NATO, nu va afecta efortul Occidentului de aprovizionare cu arme și muniții a Ucrainei, transmite Agerpres.

Același oficial de la Washington a declarat că nu există trupe americane, contractori sau personal civil al guvernului american la această bază.

Duminică, Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele ruse au efectuat lovituri în regiunea Lviv asupra unor obiective unde se aflau "mercenari străini", ucigând cel puțin 180 dintre ei și, de asemenea, distrugând un lot mare de arme care venea în Ucraina din străinătate, potrivit RIA Novosti.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, afirmase că "eliminarea mercenarilor străini care au venit pe teritoriul Ucrainei va continua".

Guvernatorul regiunii Lviv, Maxim Kozițki, afirmase inițial că rachetele au fost lansate dinspre Marea Neagră și Marea Azov. Tot el făcuse public un bilanț de 35 de morți și 134 de răniți în urma atacului asupra bazei din Iavoriv, potrivit AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău