Rabia la animale, combătută cu sprijin european

  • 10 Noiembrie 2023 19:51
Rabia la animale, combătută cu sprijin european

Numărul de cazuri de rabie în rândul vulpilor a scăzut cu 82%, iar până în anul 2026 acest indicator urmează să ajungă la zero. Rezultatele au fost obținute după ce autoritățile au desfășurat două campanii de vaccinare: primăvara și toamna, în cadrul unui program susținut financiar de Uniunea Europeană, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor menționează că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a României a acordat Republicii Moldova un suport financiar nerambursabil în valoare de 11,39 milioane de lei.

Momelile vaccinale au fost distribuite pe cale aeriană, cu ajutorul aeronavelor, dar și manual. Campaniile au presupus și informarea populației despre acțiunea de vaccinare. Totodată, specialiștii au supravegheat rabia în mediul domestic și sălbatic. De asemenea, s-a prevăzut împușcarea unui număr definit de vulpi din arealurile stabilite în Program, pentru monitorizarea și evaluarea eficienței vaccinării antirabice.

Banii au fost oferiți din fondurile Uniunii Europene, iar acțiunea fiind parte integrantă a Programului României de vaccinare, cofinanțat de Comisia Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău