R. Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din țările NATO

  • 17 Noiembrie 2022 08:00
R. Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din țările NATO

Delegația Republicii Moldova, condusă de vicepremierul Nicu Popescu, va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din țările Alianței Nord-Atlantice, la sfârșitul lunii noiembrie, la București. Despre aceasta a anunțat ministrul afacerilor externe și integrării europene, într-o postare pe o rețea de socializare, citat de IPN.

Invitația a fost făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în timpul unei conversații telefonice cu Nicu Popescu. Vicepremierul a atenționat că în actualul context de securitate foarte fragil, R. Moldova își dorește fortificarea și modernizarea capacităților de apărare.

În cadrul convorbirii, oficialii s-au referit la situația de securitate din regiune urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina și consecințele acesteia pentru Moldova, în special în sectorul energetic.

Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la punerea în aplicare a deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la războiul din Ucraina, securitatea energetică și parteneri.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău