R. Moldova va fi reprezentată de 85 de sportivi la Jocurile Europene din Polonia

  • 18 Iunie 2023 19:10
R. Moldova va fi reprezentată de 85 de sportivi la Jocurile Europene din Polonia

Rep. Moldova va participa cu un lot de 85 de sportivi la cea de-a 3-a ediție a Jocurilor Europene din Polonia ce se va desfășura în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023 în Cracovia și în alte câteva localități din regiunea Polonia Mică (Małopolska). Purtători de drapel la ceremonia de deschidere vor fi atleta Zalina Marghiev și canoistul Serghei Tarnovschi, transmite Radio Chișinău.

În afară de cei doi, printre cei mai cunoscuți sportivi moldoveni care merg în Polonia cu gândul la medalii sunt Oleg Tarnovschi, Mihai Chihaia, Daniela Cociu și Maria Olărașu (toți – canoe), Vladislav Ursu și Andrei Puțuntică (tenis de masă), Dan Olaru și Alexandra Mîrca (tir cu arcul), Adrian Mardare și Serghei Marghiev (atletism), Vlada Gînga (badminton) și Anna Dulce (tir).

Sportivii noștri vor concura și în alte probe, precum taekwondo, pentatlon modern, fotbal pe plajă, teqball, box, scrimă și muay thai.

La precedenta ediție a Jocurilor Europene, desfășurată în 2019 la Minsk, în Belarus, sportivii din Rep. Moldova au cucerit 5 medalii: o medalie de argint obținută de Sabina Artemciuc (sambo, 60 kg) și patru medalii de bronz prin Anastasia Nichita (lupte libere, 57 kg) și Victor Ciobanu (lupte greco-romane, 60 kg), Paulina Eșanu (sambo, 52 kg) și Denis Tachii (100 kg). La competiția din Polonia vor participa cca 7.000 de sportivi.

Această ediție este importantă prin faptul că rezultatele la 19 probe sportive contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău