R. Moldova va beneficia de un grant de 3,1 mln de dolari pentru dezvoltarea agriculturii durabile

  • 16 Decembrie 2021 13:40
R. Moldova va beneficia de un grant de 3,1 mln de dolari pentru dezvoltarea agriculturii durabile

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 3,1 milioane de dolari, din partea Băncii Mondiale, pentru dezvoltarea agriculturii durabile. În acest sens, ieri a fost semnat un Acord între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în cadrul "Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)", transmite MOLDPRES.

Datorită Acordului, producătorii agricoli care investesc în practici și tehnologii agricole și de mediu prietenoase solului, cum ar fi utilaje no-/low-till, utilaje de mulcire, măsuri agro-forestiere, vor putea beneficia de ajutor financiar, scrie sursa citată.

Totodată, documentul prevede reabilitarea a două mii de hectare de fâșii forestiere de protecție în bazinul râului Răut în regiunea de nord a țării, unde degradarea solurilor a atins proporții semnificative.

Acordul de grant reprezintă a patra finanțare adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) și vizează extinderea activităților de încurajare a aplicării practicilor de management durabil al terenurilor, promovarea de cunoștințe și integrarea bunelor practici, precum și implementarea măsurilor de protecție și conservare a solului.

Acordul va intra în vigoare după îndeplinirea tuturor procedurilor prevăzute de legislația națională. Termenul limită pentru implementare este 31 decembrie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău