R. Moldova va beneficia de un grant de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor în sectorul energetic

  • 19 Iulie 2023 15:50
R. Moldova va beneficia de un grant de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor în sectorul energetic

Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda țării noastre un grant în valoare de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor de investiții în sectorul energetic. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe și ai Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul și coraportul pentru proiectul de lege privind ratificarea celui de-al 15-lea Amendament din Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

Potrivit documentului, Guvernul SUA va aloca o contribuție financiară adițională în valoare de 220 milioane de dolari. Drept rezultat, asistența nerambursabilă va depăși suma de 392 milioane de dolari.

Totodată, Acordul stabilește și condițiile de acordare de către Guvernul SUA, prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a suportului bugetar în valoare de 76,8 milioane de dolari. Potrivit Acordului, Guvernul Republicii Moldova se angajează să rămână aliniat cu Agenda Energetică a Uniunii Europene. În context, autoritățile vor continua procesul de armonizare a cadrului legal al Republicii Moldova cu Acquis-ul UE.

Ratificarea Acordului va fi propus spre examinare în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău