R. Moldova va beneficia de un grant de 19,5 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată

  • 08 Decembrie 2023 15:40
R. Moldova va beneficia de un grant de 19,5 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată

Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată. La ședința plenară de ieri, a fost ratificat Acordul de grant dintre Republica Moldova, Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspunsul de Urgență – Căile Ferate din Moldova”, relatează serviciul de presă al Legislativului.

Valoarea grantului oferit este de 19,5 milioane de euro, iar banii vor fi folosiți pentru reparația coridorului feroviar Vălcineț – Ocnița – Bălți – Ungheni – Chișinău – Căinari. Autorii menționează că tronsonul de cale ferată care va fi reabilitat are o lungime de circa 446 de kilometri și asigură conexiunea cu porturile din Constanța, Galați, Giurgiulești, Reni și Ismail.

Reabilitarea infrastructurii este o măsură necesară pentru a spori gradul de siguranță în traficul feroviar. Totodată, reabilitarea acestui coridor feroviar va permite atragerea volumelor de mărfuri și creșterea numărului de pasageri, prin majorarea vitezei de circulație, eliminarea restricțiilor privind sarcina asupra infrastructurii și reducerea timpului de rotație a trenurilor.

Acordul de grant dintre Republica Moldova, Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspunsul de Urgență – Căile Ferate din Moldova” a fost semnat la 27 iunie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău