R. Moldova va avea Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19. Informațiile pe care le va conține sistemul informațional automatizat

  • 29 Aprilie 2021 17:26
R. Moldova va avea Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19. Informațiile pe care le va conține sistemul informațional automatizat

Un sistem informațional automatizat „Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19” va fi instituit în Republica Moldova.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de Guvernul în exercițiu.

Sistemul informațional automatizat la nivel de stat va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19 și despre serurile administrate. În același sistem ar urma să se regăsească și programarea pacienților pentru vaccinare pentru etapa a treia și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19. Secretarul de stat al ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov.

Solicităm să se aprobe acest proiect în mod urgent ca să putem pe larg să începem să programăm vaccinarea și totodată vom avea informația necesară la referitor la numărul de populație vaccinat, în contextul în care ar fi nevoie de aceste pașapoarte de vaccinare.

Autoritățile speră că vor include în acest registru și persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 în afara Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău