R. Moldova va adera la Programul-cadru al UE pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa”

  • 13 Septembrie 2021 17:45
R. Moldova va adera la Programul-cadru al UE pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa”

Republica Moldova a finalizat ultima rundă de negocieri asupra Proiectului Acordului privind participarea la Programul-cadru al UE pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la ultima rundă de negocieri, care a avut loc astăzi, a luat parte delegația condusă de ministrul Anatolie Topală și echipa de negociere din partea Uniunii Europene, în frunte cu directorul adjunct al Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare a Comisiei Europene și negociator-șef al UE pentru programul „Orizont Europa”, Signe Ratso.

Acordul are drept scop asocierea Republicii Moldova la Programul-cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa” și posibilitatea participării, în calitate de țară asociată, la concursurile anunțate în cadrul Programului, notează sursa citată.

Programul „Orizont Europa” este stabilit să sprijine cercetarea și inovarea de la etapa de concept până la comercializarea rezultatelor și de a consolida bazele științifice și tehnologice pentru a contribui la soluționarea marilor provocări globale ale epocii și a permite realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Acordul dintre Republica Moldova și UE privind participarea la Programul-cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare „Orizont Europa” urmează să fie semnat în anul curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău