R. Moldova, unul dintre cele mai vulnerabile state în fața Rusiei. Zelenski: Am vorbit cu Maia Sandu, i-am oferit documente

  • 11 Octombrie 2023 08:04
R. Moldova, unul dintre cele mai vulnerabile state în fața Rusiei. Zelenski: Am vorbit cu Maia Sandu, i-am oferit documente

Președintele Zelenski a explicat pentru presa română cum vede viitorul cooperării cu România în domeniul cerealelor, dar a vorbit și despre alegerile din SUA, scrie defenseromania.ro.

Volodimir Zelenski a confirmat că au avut loc discuții ample cu partea română privind tranzitul cerealelor ucrainene pe ruta dunăreană.

”Vom deschide o nouă rută, prin R. Moldova, pentru cerealele ucrainene”, a specificat președintele ucrainean.

Acesta a discutat și despre situația din Republica Moldova, unul dintre cele mai vulnerabile state în fața războiului hibrid al Federației Ruse.

”Am vorbit cu Maia Sandu, i-am oferit documente. Moldova este una dintre țările unde Rusia poate arunca în aer situația”, a mai spus Zelenski.

Alegerile din SUA. ”Ne temem”

Referitor la alegerile din SUA, președintele Zelenski a recunoscut că acestea vor avea influența și războiul din Ucraina, dar nu consideră că un singur om (Donald Trump)  poate schimba total politica SUA.

”Chiar dacă apare o schimbare radicală, oamenii te opresc. E drept, într-o oarecare măsură ne temem (de o schimbare la Casa Albă). Am lucrat mult cu SUA și dacă ceva se va schimba e normal să ne temem”, mai arată Zelenski.

Când se va termina războiul

Nu pot să vă spun cu exactitate. Știu că suntem în contraofensivă, a spus președintele ucrainean.

”Suntem în ultima parte a războiului. Nu știu cât va dura, întrucât sunt multe probleme (moral, muniții, alegerile din Europa). trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca această a treia parte să nu dureze mai mult decât primele două”, a precizat Zelenski.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău