R. Moldova, sprijinită pentru a rezista la amenințările hibride: Comandantul Structurii SUA pentru Misiuni Cibernetice vine la Chișinău

  • 02 Martie 2023 08:20
R. Moldova, sprijinită pentru a rezista la amenințările hibride: Comandantul Structurii SUA pentru Misiuni Cibernetice vine la Chișinău

Aflată în vizorul F. Ruse care lansează zeci de piste false care fac parte din arsenalul de război hibrid, R. Moldova primește săptămânile acestea sprijin pentru a putea rezista.

Confruntat cu ample mișcări de contestare guvernul de la Chișinău trebuie ajutat. Până în acest moment, Statele unite și Japonia și-au anunțat intenția de a sprijini financiar Republica Moldova, iar în perioada următoare vor veni, probabil, și alte furmule de sprijin, inclusiv in partea UE și a ”grupului de prieteni” ai Republicii Moldova, transmite defenseromania.ro.

Majoritatea experților exclud o implicare militară clasică a Rusiei.

La rândul său, prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, crede că Rusia „nu poate ajunge militar în R. Moldova” și declară că în cazul unui posibil atac aerian al Rusiei, R. Moldova „se simte protejată” de capacitățile de apărare antiaeriană din Ucraina.

„Rusia nu are resurse suficiente pentru o escaladare. Este clar că Rusia nu poate ajunge militar în R. Moldova. Pe de altă parte, R. Moldova are suficiente capacități consolidate de a face față eventualelor escaladări din Transnistria. Cei din Transnistria sunt foarte aliniați la obiectivul nostru de pace și securitate”, a declarat Recean în cadrul emisiunii „Dincolo de Alb și Negru” la TVR.

Ca parte a răspunsului la aceste amenințări, SUA îl trimite în această săptămână în Republica Moldova pe generalul-Maior William J. Hartman, Comandantul Forței Naționale a SUA pentru Misiuni Cibernetice. Anunțul a fost făcut pe 1 martie de către Ambasada SUA la Chișinău.

În timpul aflării sale în Republica Moldova, acesta se va întâlni cu oficiali pentru a discuta cooperarea dintre Statele Unite și Republica Moldova în contracararea amenințărilor cibernetice noi și emergente.

Generalul Hartman ocupă funcția actuală din august 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău