R. Moldova și-a reiterat angajamentele asumate în cadrul OMC privind integrarea IMM-urilor în comerțul mondial

  • 09 Martie 2018 19:45
R. Moldova și-a reiterat angajamentele asumate în cadrul OMC privind integrarea IMM-urilor în comerțul mondial

Republica Moldova își reiterează angajamentele asumate în cadrul OMC privind integrarea cât mai activă a întreprinderilor naționale mici și mijlocii (IMM) în schimburile comerciale mondiale. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Inegrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, în cadrul reuniunii Consiliului General al Organizației Mondiale pentru Comerț, care a avut loc în orașul Geneva.

Tudor Ulianovschi a subliniat abordarea pragmatică a R. Moldova cu privire la dezvoltarea comerțului regional și internațional, reiterând susținerea Chișinăului față de dezvoltarea comerțului electronic, integrarea întreprinderilor mici și mijlocii în schimburile comerciale mondiale, participarea femeilor în activități comerciale, și promovarea drepturilor lor economice în dezvoltarea comerțului cu bunuri și servicii.

Reuniunea Consiliului General, care reprezintă segmentul de nivel înalt al OMC și aprobă în instanță finală deciziile negociate în consiliile și comitetele de lucru cu privire la domeniile comerțului internațional, a permis celor 164 de state membre să evalueze implementarea deciziilor adoptate în cadrul Conferințelor Ministeriale de la Bali, Nairobi și, în special, Buenos Aires din decembrie 2017.

 În cadrul Forumului de la Geneva, Tudor Ulianovschi a fost invitat de către Guvernul Indiei să participe la Reuniunea consultativa a membrilor OMC, care se va desfășura la New Delhi în perioada 19-20 martie 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău