R. Moldova și Ucraina vor testa în februarie un mod izolat de operare ca parte a unui singur bloc - fără un sistem energetic comun cu Rusia și Belarus

  • 31 Ianuarie 2022 10:45
R. Moldova și Ucraina vor testa în februarie un mod izolat de operare ca parte a unui singur bloc - fără un sistem energetic comun cu Rusia și Belarus

Republica Moldova și Ucraina vor testa în februarie un mod izolat de operare ca parte a unui singur bloc - fără un sistem energetic comun cu Rusia și Belarus. Potrivit Infotag, acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal.

"Va fi un test de funcționare a sistemului energetic în mod izolat în timpul înregistrării nivelurilor maxime de sarcină, în perioada iernii. Scopul este de a efectua teste sistematice ale funcționării sistemelor energetice ale celor două țări ca parte a unui singur bloc de control, izolat de zona sincronizată a CSI și a țărilor baltice", a menționat șeful executivului ucrainean, subliniind că în prezent Kievul și Chișinăul cooperează activ la integrarea în sistemul european ENTSO-E.

Amintim că în noiembrie 2021, Ucraina și Moldova au început pregătirile pentru deconectarea de la sistemele de energie din Rusia și Belarus. Această problemă a fost discutată de ministrul Energiei al Ucrainei, Gherman Galușcenko și ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău