R. Moldova și Grecia au semnat Acordul în domeniul securității sociale. Nikos Dendias: „Îndemn R. Moldova să se asocieze mai sigur deciziilor UE în domeniul politicii externe”

  • 08 Septembrie 2021 18:19
R. Moldova și Grecia au semnat Acordul în domeniul securității sociale. Nikos Dendias: „Îndemn R. Moldova să se asocieze mai sigur deciziilor UE în domeniul politicii externe”

Republica Moldova și Grecia au semnat astăzi Acordul în domeniul securității sociale. Acest document le va oferi dreptul cetățenilor moldoveni de a beneficia de pensie, chiar dacă nu au realizat un stagiu minim de cotizare de 15 ani pe teritoriul țării noastre, a menționat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe comune de presă cu omologul său elen, Nikos Dendias.

Cei doi oficiali au discutat și despre necesitatea intensificării relațiilor comerciale dintre cele două state și promovarea investițiilor. Nicu Popescu a precizat că în prezent este pe ultima sută de metri și negocierea unui acord privind conversiunea permiselor de conducere.

Iar ministrul grec de Externe a menționat necesitatea extinderii relațiilor economice și în cadrul inițiativelor economice la Marea Neagră, chemând, în același timp, autoritățile de la Chișinău să realizeze prevederile Acordului de asociere și ale celui de liber schimb.

„Perspectiva europeană ar fi benefică și pentru Republica Moldova, și pentru întreaga regiune, iar UE ar trebui să încurajeze acest lucru. Îndemn Republica Moldova să se asocieze mai sigur deciziilor UE în domeniul politicii externe. Guvernul grec este gata să vă ofere toate asistența necesară pentru apropierea de UE”, a declarat Nikos Dendias.

Aceasta este prima vizită a unui ministru de Externe al Greciei în Republica Moldova din ultimii șapte ani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău