R. Moldova și FMI au ajuns la un acord la nivel de experți pentru un nou program de reforme economice în valoare de 564 de milioane de dolari

  • 21 Octombrie 2021 13:26
R. Moldova și FMI au ajuns la un acord la nivel de experți pentru un nou program de reforme economice în valoare de 564 de milioane de dolari

Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional(FMI) au ajuns la un acord la nivel de experți pentru un nou program de reforme economice în valoare de 564 de milioane de dolari. Banii urmează a fi acordați în următorii 3 ani și 4 luni, după ce programul va fi aprobat de FMI în luna decembrie. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavriliță și reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani, în cadrul unei conferințe de presă comune. Noul program are ca scop susținerea redresării economice și lansarea unei agende ambițioase de reformare a guvernanței și cadrului instituțional.

Dacă acordul va fi aprobat de conducerea FMI, Republica Moldova va primi până la sfârșitul anului, 81 de milioane de dolari, a declarat reprezentantul FMI, Rodgers Chawani.

Ținând cont de provocările cu care se confruntă țara, programul are două direcții: susținerea redresării economice și avansarea în reformele de guvernanță și instituționale. La capitolul măsurilor bugetar fiscale măsurile sunt menite să atenueze impactul crizei energetice și efectele pandemiei. Am prevăzut politici care să protejeze independența Băncii Naționale(...) În cele din urmă, am prevăzut cadre pentru consolidarea supremației legii, prevenirea corupției și asigurarea independenței justiției”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău