R. Moldova renunță la „MIR”-ul lui Vladmir Putin. Acordul privind activitatea structurii media a Comunității Statelor Independente va fi denunțat de Chișinău

  • 20 Martie 15:24
R. Moldova renunță la „MIR”-ul lui Vladmir Putin. Acordul privind activitatea structurii media a Comunității Statelor Independente va fi denunțat de Chișinău

Acordul cu privire la garanțiile de drept și internațional în vederea activității libere și independente a Teleradiocompaniei „MIR” va fi denunțat. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, convocați astăzi într-o ședință online, au avizat pozitiv o inițiativă a Guvernului care prevede acest lucru.

Potrivit documentului, această inițiativă urmărește protejarea spațiului audiovizual național și asigurarea securității informaționale, ținând cont de situația legată de securitatea regională și pericolul la adresa securității naționale, cauzat de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei, scrie Ziarul Național.

De menționat că „MIR” este o structură media a Comunității Statelor Independente (CSI) și fondatoarea posturilor de televiziune „Mir TV” și „Mir 24”, care nu deține licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu este furnizor de servicii media aflat sub jurisdicția R. Moldova.

Mai mult, în prezent, retransmiterea acestor posturi TV este suspendată pe perioada stării de urgență, după emiterea unei dispoziții în acest sens de Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit documentului, pe perioada stării de urgență, în R. Moldova este interzisă difuzarea sau retransmisia programelor produse în statele care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră.

Decizia privind denunțarea tratatului internațional în vederea activității Teleradiocompaniei „MIR” va fi propusă spre adoptare în plenul Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău