R. Moldova, prezentă în mesajul de Crăciun al Casei Regale a României

  • 25 Decembrie 2023 11:15
R. Moldova, prezentă în mesajul de Crăciun al Casei Regale a României

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis, duminică, 24 decembrie, în mesajul de Crăciun, admirația și afecțiunea sa pentru toți românii care au dovedit generozitate, curaj și compasiune față de cei care suferă sau sunt în dificultate.

„În prag de Crăciun, trimit întreaga mea admirație și afecțiune pentru toți românii care au dovedit generozitate, curaj și compasiune față de cei care suferă sau sunt în dificultate. În țară, oamenii au realizat multe lucruri bune. Sunt, de asemenea, mândră de tinerii noștri, care se dovedesc bine pregătiți și competitivi, peste tot unde se află, acasă sau în lume”, se arată în mesajul remis de Casa Regală, citat de Agerpres.

Custodele Coroanei a menționat că „românii din afara țării au făcut eforturi pentru familiile lor și au dat dovadă de profesionalism și atașament pentru comunitățile în care trăiesc”.

„Sper ca, nu foarte târziu, românii să aibă motive să se întoarcă acasă, în România și în Republica Moldova. Țara are nevoie de ei mai mult decât oricând”, a spus Sustodele Coroanei.

MS Margareta a avut „un cuvânt de laudă” și pentru sectorul privat, care a avut puterea de a se adapta și de a merge mai departe.

Custodele Coroanei a precizat și faptul că anul viitor „drumul european al Republicii Moldova are nevoie de sprijin”.

„Siguranța și stabilitatea României depind de echilibrul regiunii noastre și al Europei întregi”, a precizat MS Margareta.

Ea a amintit în mesaj că și anul acesta Casa Regală „a promovat economia, educația, ecologia, știința și arta”.

„Am continuat să dăm încredere și sprijin comunităților locale, prin munca noastră la Crucea Roșie, la Fundația Regală Margareta a României, prin zecile de organizații cu patronaj regal și prin proiectele Casei mele. În toate orașele și sate le pe care le-am vizitat am întâlnit oameni exemplari și organizații gata să ajute țara și comunitățile lor. La venirea Crăciunului, sufletele noastre sunt pline de speranță și iubire pentru familia noastră, pentru prieteni, pentru comunitatea noastră”, a adăugat Custodele Coroanei.

„Iubirea Domnului Nostru pentru noi și sacrificiul Său sunt o inspirație fără egal. De Crăciun, purtăm în suflet pe toți cei dragi, mai ales pe cei aflați departe și pe cei care nu mai sunt printre noi. Crăciunul este un moment al recunoștinței, al generozității și al bunătății. Nașterea Domnului este un moment de împlinire spirituală. Doresc românilor din țară, din Republica Moldova și celor de departe la mulți ani cu sănătate, speranță și pace sufletească!”, a mai transmis Majestatea Sa Margareta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău