R. Moldova preia din experiența Spaniei în domeniul agriculturii și zootehniei

  • 23 Iulie 11:16
R. Moldova preia din experiența Spaniei în domeniul agriculturii și zootehniei

Republica Moldova dezvoltă cooperarea cu Regatul Spaniei în domeniul agriculturii și zootehniei. Aflat în vizită de lucru în Spania, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut o întrevedere cu omologul său spaniol, Luis Planas, transmite MOLDPRES.

Discuțiile au vizat importul de animale de prăsilă din specia ovine, specializate pentru producția de lapte. În acest sens, cei doi miniștri au avut înțelegeri privind preluarea tehnologiilor avansate de exploatare a ovinelor în sistem intensiv, cu scopul de a îmbunătăți productivitatea și calitatea producției de lapte din Moldova. Asta pentru că Spania are o vastă experiență în conservarea și îmbunătățirea geneticii animalelor.

De asemenea, au fost analizate investițiile realizate de Spania în domeniul irigațiilor. Ambii miniștri au subliniat importanța programelor de îmbunătățire a irigațiilor, considerându-le o investiție fundamentală pentru a face față provocărilor climatice. Oficialii au mai discutat despre modelele de cooperare între agricultorii din Spania și despre politicile care încurajează formarea cooperativelor și asociațiilor de producători.

Tot ieri, vicepremierul Vladimir Bolea a efectuat o vizită la ferma Torreanaya SRL, specializată în creșterea oilor de rasă Assaf. Ferma este deținută de Luis Bravo Bartolomé, care ocupă și funcția de secretar al Asociației Spaniole a Crescătorilor de Oi de Rasă Assaf.

Ferma este renumită pentru standardele înalte de calitate în creșterea oilor de rasă Assaf, o rasă recunoscută pentru producția sporită de lapte și capacitatea de adaptare la diverse condiții climatice. La fermă, se acordă atenție deosebită selecției genetice pentru a menține și îmbunătăți caracteristicile de productivitate și sănătate ale ovinelor.

Vladimir Bolea a apreciat eforturile fermierului de a promova cele mai înalte standarde în zootehnie și a subliniat angajamentul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare de a sprijini inițiativele similare din Moldova, cu scopul de a crește efectivul de animale din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău