R. Moldova poate contribui la actualizarea strategiei de securitate a UE

  • 27 Septembrie 2022 17:47
R. Moldova poate contribui la actualizarea strategiei de securitate a UE

Astăzi, 27 septembrie, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere oficială cu E.S. Ylva Johansson, Comisarul European pentru Afaceri Interne.

În cadrul ședinței, oficialii au discutat despre evoluția situației începând cu 24 februarie, până în prezent – de la gestionarea refugiaților și pericolele de criminalitate sporită, la gestionarea lanțului logistic periclitat din cauza războiului. La fel, s-a discutat despre pericolele dezinformării, propagandei și tentativelor de destabilizare a populației.

Ministrul a menționat că este necesar ca Uniunea Europeană să actualizeze strategiile sale de securitate, pentru a include lecțiile învățate din război, iar Republica Moldova poate contribui în acest sens. La fel, oficialii au discutat despre cea de-a treia ședință a hub-ului de securitate european, care se va focusa pe subiectul traficului de ființe umane.

Hub-ul de securitate este un mecanism operațional, care găzduiește întâlniri regulate între reprezentanți UE, agenții europene, statele membre ale UE și autoritățile Republicii Moldova, pentru a sprijini cooperarea în domeniul securității interne și gestionării frontierelor. Domeniile prioritare de activitate ale Centrului de asistență UE sunt îndreptate spre creșterea gradului de securitate a Republicii Moldova și spațiului UE, prin diminuarea riscurilor și amenințărilor pe domeniul traficului de droguri, arme și ființe umane, migrația ilegală, traficul cu substanțe radioactive, precum și crimele cibernetice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău