R. Moldova marchează Săptămâna Verde Europeană

  • 30 Mai 2022 16:49
R. Moldova marchează Săptămâna Verde Europeană

Republica Moldova marchează Săptămâna Verde Europeană în perioada 30 mai - 5 iunie.  La evenimentele organizate în marja acțiunii va fi dezbătută politica europeană de mediu cu factorii de decizie politică, ecologiști de top și părți interesate din Europa. Potrivit Ministerului Agriculturii, ediția din acest an se concentrează pe European Green Deal - strategia de creștere durabilă și transformatoare a UE pentru o Europă eficientă din punct de vedere al resurselor și neutră din punct de vedere climatic, transmite IPN.

Săptămâna Verde Europeană 2022 creează o oportunitate pentru implicarea beneficiarilor și populației într-o acțiune comună. Vor fi organizate mai multe evenimente consacrate Pactului Verde European, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul Proiectul EU4Environment – Economia Verde, care face parte din Săptămâna Verde Europeană #EUgreenweek2022, pe 1 iunie, în intervalul orelor 14.00-15.30, va fi organizat un webinar la nivel regional pentru a face bilanțul progreselor și provocărilor în implementarea măsurilor de conservare a biodiversității și ecosistemelor. Doritorii să participe la discuții se pot înregistra pe platforma ZOOM. Persoanele interesate să obțină mai multă informație pot accesa pagina oficială a proiectului EU4Environment.

EU4Environment-Uniunea Europeană pentru Mediu Economia Verde organizează pe 3 iunie un eveniment de nivel înalt cu genericul: „Spre o transformare verde a Republicii Moldova”.

Săptămâna Verde Europeană 2022 este organizată în Republica Moldova de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Europe Cafѐ și Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:7,2 m/s
Thu
1
Fri
8
Sat
11
Sun
6
Mon
-0
Arhivă Radio Chișinău