R. Moldova, mai aproape de a exporta carne și ouă de pasăre în Uniunea Europeană

  • 01 Mai 2021 09:50
R. Moldova, mai aproape de a exporta carne și ouă de pasăre în Uniunea Europeană

Republica Moldova, mai aproape de a exporta carne și ouă de pasăre în Uniunea Europeană, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Chișinăul a trecut cu succes prima parte a auditului Comisiei Europene pentru a putea fi aprobate exporturile din sectorul avicol pe piața europeană.

Echipa de audit a evaluat capacitățile ANSA de a gestiona aspectele de sănătate animală, cu accent pe supravegherea și notificarea bolilor la animale. Concluziile preliminare arată că sistemul de control în domeniul sănătății animale al Republicii Moldova este bine organizat și în linii generale corespunde cerințelor UE, cu potențial major de listare de partea europeană pentru a permite importul cărnii de pasăre și ouă.

Urmează și a doua parte a auditului DG SANTE a Comisiei Europene, când se va verifica corespunderea documentară cu procesul de implementare a procedurilor.

De asemenea experții europeni vor verifica măsurile aplicate în unitățile avicole pe aspectele sănătății animalelor și aplicarea procedurilor de autocontrol în scopul de fi auditați și aprobați drept întreprinderi capabile să furnizeze pe piața UE produse sigure și calitative.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău