R. Moldova ia aurul la Campionatul European de Dans Latin

  • 13 Iulie 2016 19:24
R. Moldova ia aurul la Campionatul European de Dans Latin

Perechea Republicii Moldova, Anna Matus – Gabriele Goffredo, a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Dans Latin, care s-a desfășurat în orașul Rimini, Italia.

La competiție au participat 71 de perechi din majoritatea țărilor europene.

Președintele Federației de Dans Sportiv, Petru Gozun, a declarat pentru IPN că această pereche a câștigat pentru prima dată medalia de aur la Campionatul European de Dans Latin, până acum reușind performanța de vicecampioni. În ultimele circa 50 de competiții oficiale la care a participat, această pereche a ocupat cel puțin locul trei. Anna Matus și Gabriele Goffredo au câștigat și Jocurile Mondiale din Kali, Columbia, ediția 2013, unde au fost aplaudați de aproximativ 17 mii de spectatori.

Următoarea competiție la care vor participa cei doi dansatori este Campionatul Mondial de Dans Sportiv, care va avea loc în toamna acestui an.

În baza rezultatelor obținute pe parcursul lunii martie, Asociația Internațională a Jocurilor Mondiale (IWGA) a oferit titlul de „sportivii lunii”, Campionilor Mondiali Gabriele Goffredo și Anna Matus (Moldova). Anume în această lună, dansatorii au câștigat pentru prima dată WDSG Grand Slam în programul latino-american, care a avut loc în Helsinki.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău