R. Moldova este interesată de experiența UE în procesul de dezvoltare a cadrului legislativ și regulator în domeniul concurenței

  • 15 Decembrie 2021 16:27
R. Moldova este interesată de experiența UE în procesul de dezvoltare a cadrului legislativ și regulator în domeniul concurenței

Republica Moldova este interesată de preluarea experienței comunitare, inclusiv a României, în procesul de modernizare a cadrului legislativ și regulator în domeniul concurenței.

Oportunitățile de colaborare în acest sens au fost discutate în cadrul întrevederii deputaților Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie buget și finanțe, Radu Marian, vicepreședinte al comisiei, și membrilor comisiei Iulia Dascălu și Vasile Șoimaru, cu președintele Consiliului Concurenței din România, Bogdan Marius Chirițoiu.

În cursul întâlnirii s-a discutat despre politicile în domeniul concurenței în Republica Moldova. A fost remarcat faptul că competitivitatea scăzută este una din cele mai mari amenințări la adresa dezvoltării economice durabile a Republicii Moldova.

Deputații au salutat suportul pe care îl oferă partenerii români Consiliului Concurenței din Republica Moldova în ceea ce privește investigația aflată în desfășurare în domeniul pieței petroliere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău