R. Moldova continuă să cumpere energie electrică de la Bursa din România. Deficitul de electricitate pentru ziua de astăzi, 9 noiembrie, a coborât până la aproximativ 5%

  • 09 Noiembrie 2022 13:18
R. Moldova continuă să cumpere energie electrică de la Bursa din România. Deficitul de electricitate pentru ziua de astăzi, 9 noiembrie, a coborât până la aproximativ 5%

Republica Moldova continuă să cumpere și astăzi, 9 noiemrbie, energie electrică de la Bursa din România, în lipsa unei înțelegeri cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spinu, transmite Radio Chișinău.

Deficitul de electricitate pentru ziua de astăzi, 9 noiembrie, a coborât până la aproximativ 5%, datorită faptului că cetățenii continuă să economisească, precum și a majorării volumului de electricitate produs de Termoelectrica odată cu începerea sezonului de încălzire în capitală, a apreciat Andrei Spînu:

„Pentru ziua de astăzi, avem un deficit un pic mai mic, aproximativ 5% și aceasta se datorează inclusiv faptului că cetățenii economisesc mai multă energie electrică.

De asemenea, știți că a început sezonul de încălzire în Chișinău, ceea ce a dus la o producere mai mare de energie electrică de către Termoelectrica. Dacă până la începutul sezonului de încălzire produceam aproximativ 52 de MW, acum avem o producție de 74MW și este într-o continuă creștere. Acest lucru este foarte benefic, în contextul în care avem un deficit.

Energocom continuă să cumpere energie electrică de la bursa din România. Alte contracte comerciale nu au fost semnate și de asemenea nu avem încă o înțelegere cu centrala de la Cuciurgan”, a spus Spînu.

Andrei Spînu a făcut aceste declarații la un eveniment organizat la Ungheni, la Liceul „Mihai Eminescu”, care a fost eficientizat energetic din sursele oferite de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău