R. Moldova a devenit membru oficial al Mecanismului de protecție civilă al UE

  • 03 Ianuarie 14:06
R. Moldova a devenit membru oficial al Mecanismului de protecție civilă al UE

R. Moldova a devenit, în mod oficial, membru al Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, a menționat premierul Dorin Recean, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Înaltul oficial mai menționează că Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene este o inițiativă de coordonare în situații de criză și pericole naturale. „Acum, pompierii și salvatorii noștri vor coopera cu statele membre ale UE și alte 9 țări participante, pentru a îmbunătăți sistemele de prevenire, de pregătire și de reacție la dezastrele naturale și cele provocate de om”, a mai precizat premierul Dorin Recean.

„Până a deveni membru cu drepturi depline, țara noastră a beneficiat deja de sprijin prin intermediul acestui mecanism. De la începutul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, am primit 36 de generatoare de energie electrică pentru 30 de spitale, ajutor medical și produse alimentare pentru refugiații ucraineni. Au fost mobilizate echipamente medicale din rezervele medicale rescEU și finanțate proiectele umanitare ce sprijină refugiații vulnerabili din Ucraina”, a subliniat premierul R. Moldova.

„Participarea în cadrul Mecanismului de protecție civilă face parte din eforturile noastre de integrare europeană și va crește nivelul securității țării și siguranței cetățenilor noștri”, a mai adăugat Dorin Recean.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău