R. Moldova a câștigat cel puțin zece medalii la Campionatul Mondial de haltere mici, în Polonia

  • 12 Iunie 21:00
R. Moldova a câștigat cel puțin zece medalii la Campionatul Mondial de haltere mici, în Polonia

Cel puțin zece medalii a cucerit Republica Moldova la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell (haltere mici), care s-a desfășurat în orașul Rszesow, Polonia, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii.

Potrivit MEC, cmai bun rezultat l-a înregistrat Nicolae Frangu care a devenit campion mondial la proba biatlon și ciclu lung, rezervat seniorilor, iar Mihail Muntean a cucerit titlul de vicecampion în proba de ciclul ung (10 min) și ciclul lung (30 min).
 
La categoria juniori, cea mai bună performanță a realizat-o Gheorghe Julei, care a devenit campion în proba snach 30 min. Tot în această probă, Alexandru Zibrițchi a ocupat locul II. Alți doi reprezentanți ai țării noastre, Maxim Andrieș și Denis Cojocaru, s-au situat pe locul II, respectiv III, în proba de One Arm Jerk.
 
Sportivii din Republica Moldova au înregistrat rezultate remarcabile și în concursul de para Kettlebel, unde Valeriu Buruian, Mihail Țurcan, Sergiu Borș și Andrei Valentir, au devenit campioni mondiali.

La categoria Masters, s-a remarcat Mihail Suprovici, care a ocupat locul I în proba de biatlon, iar Nicolai Bîrliba s-a situat pe locul II, în concursul de Snach 30 min.
 
Participarea lotului național, format din 13 sportivi, la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell, a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:3,09 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
27
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău