R. Moldova a aprobat o foaie de parcurs pentru prevenirea pierderilor alimentare

  • 12 Iunie 2019 18:15
R. Moldova a aprobat o foaie de parcurs pentru prevenirea pierderilor alimentare

Mai multe instituții de stat și reprezentanți ai sectorului privat au aprobat o foaie de parcurs pentru prevenirea pierderilor și a risipei alimentare în Republica Moldova.

Documentul a fost validat miercuri, 12 iunie, în cadrul unui atelier cu participarea  Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație (FAO), transmite MOLDPRES.

În cadrul atelierului, FAO a prezentat o evaluare a proporțiilor, cauzelor și a impactului pierderilor și risipei alimentare în țara noastră.

În acest scop, echipa FAO s-a întâlnit cu specialiștii instituțiilor din domeniu, a studiat lanțurile de aprovizionare cu alimente selectate și a intervievat diferiți actori, inclusiv fermieri, procesatori și comercianți. Rezultatele acestor misiuni au fost în centrul discuțiilor din cadrul atelierului și vor sta la baza activităților ulterioare, din punct de vedere teritorial, tehnic și de politici.

Participanții la atelier au convenit, de asemenea, asupra colaborării  multidisciplinare în domeniul prevenirii și reducerii pierderilor și risipei alimentare, ceea ce va permite tuturor părților interesate să identifice soluții pentru această problemă.

Proiectul FAO de cooperare tehnică regională  "Strategii de reducere a pierderilor și risipei alimentare" acordă asistență țărilor participante (Albania, Armenia, R. Moldova și Macedonia) în elaborarea și implementarea politicilor naționale în domeniul dezvoltării și eficientizării agriculturii, securității alimentare, atenuării efectelor schimbărilor climatice  etc. Acest proiect este parte a unui program de amploare pentru reducerea pierderilor și risipei alimentare care este administrat de Oficiul Regional pentru Europa și Asia al FAO (FAO-REU), sub umbrela Inițiativei Globale privind Reducerea Pierderilor și Risipei Alimentare - SAVE FOOD.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău